De verwachtingen lagen hoog na de memorabele 8-0 winst in de derby tegen SKS Herentals. Net daar loerde het gevaar want met White Star kreeg VC een heel andere ploeg te bekampen, met als extra nadeel het zeer kleine speelterrein.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg toen De Booij een geplaatste kopbal in corner moest duwen. Op het eerste gevaar van de bezoekers was het een kwartier wachten. Verbert werd duidelijk gehinderd bij een voorzet van Slechten maar de scheids gaf spelvoordeel, Van Genechten schoot in de herneming nipt voorlangs.

Een minuutje later opnieuw de thuisploeg wanneer Nardella met een lage schuiver nipt voorlangs besloot. Het laatste kwartier van de eerste helft probeerde Herentals meer en meer zijn stempel te drukken. Van Genechten met een lob over doel en een te zacht schot van Dufraing waren de eerste mogelijkheden.

Nog voor de pauze werd een poging van Jelle Van Doninck van de lijn weggewerkt terwijl in de slotminuut een schot van Marc Van Grieken rakelings naast de paal zoeft.

Bij het begin van de tweede helft opende Verbert meteen voor Slechten die in één tijd op de thuisgoalie besloot. Luttele minuten later pakte Van Peer onterecht zijn tweede gele kaart en werd dus met rood van het veld gestuurd. In het protest kreeg ook doelman De Booij nog een gele kaart.

Toch leken de bezoekers niet aangeslagen en dreigde het via een perfect geplaatste vrije trap van Slechten, jammer voor Herentals ranselde Sels deze vrijschop prachtig uit de kruising. Aan de overzijde werd een poging van Vos van de lijn gewerkt door Van Doninck. Ook de thuisploeg ontsnapte niet aan rood wanneer Beugels zijn tweede gele kaart incasseerde en mocht gaan douchen.

Nardella probeerde het even later met een lobbal maar het leder belandde naast doel. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen bezorgde Slechten met een droge schuiver Herentals toch een voorsprong, 0 – 1 .

VCH kon van deze voorsprong echter niet lang genieten want een zeer licht toegekende strafschop werd door Nardella feilloos omgezet. Wanneer ook Kerkhofs met een rood karton mocht gaan douchen laaide de hoop bij de bezoekers opnieuw op.

Slechten probeerde het vanop afstand maar Sels stond sterk te keepen. Dufraing kwam er met een geplaatste kopbal ook nog zeer dichtbij maar de thuisdoelman hield de netten opnieuw proper.

In een felle wedstrijd, maar dat wist rood-wit op voorhand, geraakt Herentals dus niet voorbij White Star dat een knappe 4 op 6 pakt tegen Balen en VCH.

De bezoekers zien daardoor de 1e periodetitel voor 99% aan zich voorbijgaan maar dat mag absoluut niet in de hoofden blijven hangen.

Volgende week wacht immers Merksplas, een ploeg die zeker onder hun waarde staat geklasseerd. De trainer van Merksplas is Frans Vloemans en deze is zeker gebrand op puntengewin tegen zijn ex-club. Voor Herentals is het opnieuw een kans om een mooi vervolg te breien aan de voorgaande thuiswedstrijden.

VC Herentals speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Verwimp Stef; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Genechten Steven; Van Peer Nick; Dufraing Kevin; Van Grieken Marc.
Bank: Maes Jens; Wouters Thomas; Verlinden Lode; Adriaenssen Robin.

Vervangingen: 67e Wouters Thomas voor Van Genechten Steven.

Kaarten: De Booij Niel (geel) ; Van Peer Nick (rood).

Doelpunten: 72e Slechten Jochen 0 – 1 ; 76e Nardella (penalty) 1 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC / Nnieuws.